Projekt

Självklart finns det alltid pågående projekt i cykelverkstaden.
Just nu håller jag på med följande projekt:


Pinarello Prologo 1986
Team Reynolds 
Enrique Carrera’s Cykel
Cykel_Pinarello.html

Tempo har alltid Fascinerat mig, och särskilt ramarna man experimenterade med innan UCI regler inför säsongen 1998 satte stopp för nya idéer. Denna Pinarello togs fram till Reynoldsstallet inför 1986 års säsong. Den användes av en av stallets hjälpryttare Enrique Carerra men var samma typ av ram som även användes av Miguel Indurain (5 ggr Tour de France vinnare) som då var med i stallet.

Crescent 92320
Världmästarcykeln  1973Crescent_92320.html

Svensk tävlingscykel.

Nära döden upplevelse för en Crescent.
Det kom in en herre i butiken släpandes på en gammal Crescent och ville tala med "han som samlar på gamla cyklar". Han hade rensat ett förråd och var på väg till tippen med en massa skräp.
Däribland också en gammal cykel. Som tur var hade han kommit på att han läst ett reportage om möbelhandlaren som samlar på gamla cyklar och kom därför först in och vill höra så inte jag kunde tänkas vara intresserad.
Och jo då jag kunde väl vist vara intresserad, och för ett par hundralappar så räddades denna fina Crescent 92320 från 1973 från cykeldöden och kommer efter en rejäl genomgång att få ett fint hem tillsammans med ett antal andra Crescent och Monark kompisar.

Belgisk professionell tävlingscykel.

Flandria  1973
 Cykel_Flandria.html

Min Flandria cykel, ”En katt bland hermelinerna”
Min ram är utan tvekan en Team replica bygd i Ishiwata 022 rör och med Shimano gaffeländar. Den är gjord någon gång i början av 70-talet och jag har bestämt mig för att det är en 73:a. Detta för att säsongen 1973 använde Flandria, som första professionella stall, Japanska komponenter på sina cyklar, nämligen Shimano. Man gjorde en överenskommelse med Shimano om att ge feedback på utrustningen, i gengäld tillverkade Shimano en helt ny grupp till stallet som fick namnet Dura Ace. Jag har en Dura Ace grupp 7100 liggande som kommer att bli perfekt till den här cykeln. Det innebär att Ramen är gjord av Japanska Ishiwata rör, gaffeländar och komponentgrupp är Japansk Shimano. Detta blir ett bra komplement till mina övriga 70-tals cyklar där jag tidigare inte haft någon Japansk representation.